Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.







I fane "Lønn" finner en innstillinger som er knyttet til integrasjon med lønnssystem.

Image RemovedImage Added


Sperredato timer
angir at timeregistreringer som er før eller på respektive sperredato er sperret for redigering. 

Sperredato fravær
angir at fravær som er før eller på respektive sperredato er sperret for redigering. 

Integrering lønn
Viser evt. eksportformat for variabel lønn som er etablert på klienten. (Settes og endres av leverandør).

Integrering fravær
Viser evt. eksportformat for fravær som er etablert på klienten. (Settes og endres av leverandør).

Fileksport
Her angis filnavn for eksportfil som genereres ved lønnseksport.

Ved eksport fra Flow angis kun filnavn f.eks Lonnseksport.csv

Ved eksport fra Classic Tid angis både sti og filnavn f.eks: F:\Mappenavn\mappenavn\Lonnseksport.csv


Maks dager fradato tidligere periode
Denne innstillingen benyttes kun ved utvidet lønnseksport og styrer hvor mange dager en maksimalt kan gå bakover fra fradato i en lønnsperiode. 


Lønnseksport gruppering
Denne innstillingen kan benyttes for å angi hvordan en ønsker at lønnseksport skal grupperes ved eksport. 

  1. Lønnsperiode samlet
  2. Lønnsperiode med splitt pr kalendermåned
  3. Lønnsperiode med splitt pr dato 

Løsning 1
er vanlig eksport med f. eks ansattnr, avdeling, lønnsart, antall på en linje (for alt som er likt) Dette er det mest vanlige grupperingsnivå for import av variabel lønn.

Løsning 2
kan benyttes for å dele opp i to for lønnsperiode som berører to måneder. F.eks 85 timer med timelønn på mai og 75 timer på Juni. Kan da kontere lønnskostnad på ulike perioder i lønnssystemet.

Løsning 3
Vil lage en linje i eksportfilen pr dato og kan benyttes for at lønnssystem skal kunne bytte satser på ansatte midt inne i en lønnsperiode. Veldig ressursbesparende når endringer av satser ikke skjer mellom lønnsperioder. F.eks. endrede satser etter beregnet ansiennitet på dato eller en satsendring som trer i kraft på en gitt dato (som ikke matcher skille mellom lønnsperioder).


NB!
For å benytte løsning 2 eller 3 må det aktuelle lønnssystemet støtte dette, samt at eksportformatet må tilpasses av oss for å gruppere på og legge ut dato i eksportfilen.


Eksporter
Her angis hva som skal kunne være med ved eksport av variabel lønn. I tillegg til at det aktiveres her må det også legges til i eksportformatet som er etablert tilpasset det aktuelle lønnssystem. 


Godkjenning
Benytte godkjenning av timer
aktiverer naturlig nok funksjonalitet for godkjenning av timer. Det er en forutsetning at timer, tillegg og overtid mv. er godkjent for å kunne eksporteres til lønn. 

Tillat leder godkjenning av egne timer
når denne slås av vil det ikke være mulig for ledere å godkjenne sine egne timer. 

NB! Forutsetter at det finnes en sammenheng mellom ansatt og leder og er derfor kun mulig om minimum en av tre løsninger er i bruk: 

  1. Simployer pålogging er i bruk
  2. Azure pålogging er i bruk
  3. Ledere er koblet til ansatte via ansattkobling i Capitech Master


Lønnseksport konsept

Timer
Her kan en velge om ordinær eller utvidet lønnseksport skal benyttes. Dette valget settes ved igangkjøring av Tid løsning og bør normalt ikke endres. 

Ordinær lønnseksport 
Innebærer at godkjente timeregistreringer innenfor angitte datoer på lønnsgrupper i lønnsperioden blir eksportert til lønn. Timeregistreringer som ligger utenfor blir ikke med. 

Siste dag i lønnsperioden blir automatisk satt som sperredato for timer slik at eksporterte timer blir låst. 

Utvidet lønnseksport 
Innebærer at både godkjente timeregistreringer innenfor angitte lønnsperioder samt godkjente men ikke eksporterte timer fra og med angitt fradato tidligere periode blir med i lønnseksporten. 

Sperring settes på den enkelte dato og ansatt slik at det er åpent for registrering og korrigering av timer på ansatte det ikke er kjørt lønn på.

Det vil også være åpent for å kunne legge inn manglende registreringer på dager uten timer for ansatte det er kjørt lønn på. F. eks etterregistreringer som skal utbetales på neste lønnskjøring. 


Les mer om utvidet lønnseksport her Utvidet lønnseksport 


Fravær
Her kan en velge om ordinær eller utvidet eksport av fravær skal benyttes. Dette valget settes ved igangkjøring av Tid løsning og bør normalt ikke endres. 

Ordinær
Fravær beregnes med en tidskategori for fravær som kan overføres til lønnssystem via eksport av variabel lønn.

Sykelønn sats i lønnssystemet skal normalt være et gjennomsnitt for den ansatte de tre siste måneder. Noen lønnssystemer har funksjonalitet for å beregne denne satsen automatisk. 

Utvidet
Aktiverer mulighet for å beregne fravær med flere tidskategorier for aktuelle tillegg. Fraværstimer og tillegg kan eksporteres til lønnssystem via eksport av variabel lønn.

En må legge inn kobling i integrering lønn for alle kombinasjoner av fraværskoder og tidskategorier som skal kunne eksporteres.   


Utvidet konsept for beregning og eksport av fravær med tillegg er en alternativ løsning som går ut over det som er lovpålagt i Norge mht. snittberegning av sykelønn. 

Vær oppmerksom på at NAV som hovedregel skal ha inntektsmelding med snittberegning av månedsinntekt som grunnlag for sykelønn basert på de 3 siste kalendermåneder før sykefraværet starter. Les mer her

Dermed er dette konseptet et alternativ innenfor arbeidsgiverperioden, men ikke utenfor arbeidsgiverperiode hvor bedriften ikke betaler sykelønn. 


Tip
titleRettigheter

Valg av lønnseksport konsept og maks dager fradato tidligere periode er rettighetsstyrt og vises kun dersom pålogget bruker har rettigheter til å se dissevalgene.